Wat is vitaliteitsmanagement eigenlijk?

Geen enkele organisatie wil dat haar medewerkers ziek zijn, niet goed in hun vel zitten of het gevoel hebben niet verder te komen in hun werk. Voor deze en meer onderwerpen is vitaliteitsmanagement dan ook een vitaal onderdeel van de organisatie. Klein woordgrapje erbij, moet kunnen. Enfin, het onderwerp is serieus. Je kunt met vitaliteitsmanagement erg veel bereiken. We vertellen je er dan ook graag meer over.

De vitaliteitsmanager

Met een vitaliteitsmanager zorg je dat het vitaliteitsmanagement door één verantwoordelijk persoon wordt opgepakt. Hij of zij en het vitaliteitsmanagement zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De manager zorgt ervoor dat er initiatieven worden ontwikkeld en uitgevoerd, creëert draagvlak voor vitaliteit, stelt doelstellingen en monitort of deze worden behaald en pleit bij de directie voor verbeteringen waar nodig. Door een dergelijke manager aan te stellen weet je zeker dat vitaliteit binnen de organisatie niet uit het oog verloren raakt.

Gezondheid en sport

Een belangrijk onderdeel van vitaliteit is dat de medewerkers fysiek goed in hun vel zitten. Door sport, goed eten en informatie over een gezonde levensstijl stel je medewerkers in staat om aan zichzelf te blijven werken. Dit verlaagt het ziekteverzuim en zorgt dat mensen gelukkiger worden.

Mentaal

Vitaliteit is ook meer dan alleen fysiek gezond zijn. Tussen de oren moet het ook allemaal kloppen. Hebben medewerkers voldoende uitdaging? Kunnen zij kansen grijpen die zij zien? Hebben ze reële verantwoordelijkheden? Dergelijke zaken hebben niet persé invloed op fysieke gezondheid, maar zorgen er wel voor dat medewerkers gelukkiger zijn bij het uitvoeren van hun taken. Dit is dus minstens net zo belangrijk als gezondheid en sport wanneer we over vitaliteit spreken!

Aan de slag met vitaliteit

Wil je ook aan de slag met vitaliteit? Stel een vitaliteitsmanager aan en zorg dat hij of zij het vitaliteitsmanagement gaan uitvoeren. Hoe eerder je begint, hoe beter. Succes!