Volg bijscholing tot Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties bij Kenteq

Als je beroepsmatig brandmeldinstallaties moet kunnen ontwerpen, is het noodzakelijk om daar kennis van te hebben. Om die kennis te verkrijgen kan je een cursus Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties (PBD) volgen. In de loop van deze bijscholingscursus leer je alle theorie om volgens de wettelijke voorschriften een veilige en goed functionerende brandmeldinstallatie te kunnen ontwerpen. Ook komen verschillende onderwerpen die hier mee te maken hebben aan bod, waaronder brandpreventie, installatie van brandmelders en beoordeling van brandrisico’s. Je kunt de cursus Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties volgen bij Kenteq, de opleider van technisch personeel in Nederland.

Wat is de cursus Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties?

De cursus Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties (PBD) is een korte cursus waarbij de deelnemers kennis opdoen waarmee ze zelf een veilige brandmeldinstallatie kunnen ontwerpen. Ook leren de deelnemers om problemen met betrekking tot valse alarmen op te lossen. Deze cursus is interessant voor personen die volgend de wettelijke voorschriften een brandmeldinstallatie willen kunnen ontwerpen. Om aan de cursus deel te nemen moet je over MBO werk- en denkniveau beschikken. Bijvoorbeeld een opleiding MBO elektrotecniek of vergelijkbaar. Ruime praktijkervaring met het aanleggen van brandmeldinstallaties, opgedaan doordat je al een aantal jaren werkzaam bent binnen de branche, is ook een geldige reden voor toelating tot de cursus.

Wat leer je bij de cursus?

Bij de cursus Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties (PBD) leer jezelfstandig een brandmeldinstallatie te ontwerpen. Ook komt je in aanraking met de theorie over  bouwkundige brandpreventie, installatie en onderhoud van brandmelders, controle van brandmeldsystemen en brandrisico beoordeling. De cursus gaat uitgebreid in op de wettelijke vereisten voor brandmeldinstallaties en hoe jij daar in de praktijk aan kunt voldoen. De cursus wordt afgerond met een examen, waarvoor eerst examentraining gegeven wordt. Als je voor het examen slaagt ben je in staat om zelf een veilige en binnen de wettelijke eisen vallende brandmeldinstallatie te ontwerpen.