Huur een camper in Australië

Een camper huren Australië is een perfecte oplossing als je een lange rondreis wilt maken door dit uitgestrekte land. Het land is niet alleen enorm groot maar er is ook veel te zien en zeker als je van de natuur wilt genieten is een camper een geschikt vervoermiddel.

Kies je een 2WD of een 4WD?

Met een camper, die in diverse uitvoeringen te huur is, kun je nagenoeg overal komen waar je naar toe wilt. Zeker als je voor een 4WD kiest mag je praktisch overal rijden. Het huren van een 4WD is wel kostbaarder dan wanneer je voor een 2WD kiest maar je hebt dan zeker de beschikking over een goede wagen waarmee je ook op wegen mag komen die voor een 2WD niet opengesteld zijn.

Veel plekken om te overnachten

Een camper mag in Australië op tal van plaatsen gestald worden om de nacht door te brengen. Dit kan bijvoorbeeld in een nationaal park zijn maar er zijn ook veel plaatsen vlak langs de weg waar de camper mag staan, soms zelfs kosteloos. Er zijn veel campings waar je met een camper terecht kunt.

Goedkoop overnachten

Het voordeel van rijden met een camper is dat je altijd je eigen slaapplaats bij je hebt. Je bent niet afhankelijk van een hotel of andere plek dus er komen niet veel extra kosten bij. Er zijn campings waar je betaalt voor een standplaats maar dit zal aanzienlijk minder kosten dan een overnachting in een hotel. Daarnaast heb je alle vrijheid als je met een camper rondreist en kom je op plekken waar je met bijvoorbeeld een bus niet zou komen. Zeker als je met kinderen reist is een camper een aanrader: op campings is voor kinderen van alles te beleven en ze hoeven niet iedere nacht te wennen aan een bed in een ander hotel.