Alles wat je moet weten over biologisch fruit

Het wordt tegenwoordig alsmaar belangrijker. We maken ons steeds drukker om het welzijn van het milieu, dieren en onszelf. Een makkelijke stap die veel mensen maken op de weg naar een beter en gezonder leven is die om er voor te kiezen biologisch fruit te kopen en eten. Dit wordt steeds populairder. Maar, wat is nu eigenlijk het verschil tussen gewoon en biologisch fruit? En is biologisch fruit niet ongezonder omdat het bespoten is? Wat is nu eigenlijk het voordeel van biologisch fruit? Op deze vragen gaan we jou in deze blog het antwoord geven. Lees dus gauw verder.

Wat is het verschil tussen normaal en biologisch fruit?

Het verschil tussen normaal en biologisch fruit zit in de manier waarop het fruit is geproduceerd. Bij biologische productie wordt geen gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals hormonen, antibiotica, chemicaliën of genetische modificatie. Dit betekent dat de kans op schadelijke stoffen in het stukje fruit kleiner is, maar wel dat biologisch fruit vaak minder ‘mooi’ is dan normaal fruit.

Is biologisch fruit niet ongezonder omdat het bespoten is?

Dit is een fabeltje. Biologisch fruit wordt juist niet bespoten omdat het dan niet meer biologisch zou zijn. Het is inderdaad zo dat biologisch fruit vatbaarder is voor ziektes en dergelijke, omdat er dus geen onnatuurlijke technieken worden gebruikt, maar die producten komen nooit in de winkel terecht. Dit is ook een van de redenen dat biologisch fruit wat duurder is, omdat de productie wat lastiger gaat.

Het voordeel van biologisch fruit

Het belangrijkste voordeel van biologisch fruit is dat het gezonder is, maar het is ook beter voor het milieu. De grond en het grondwater worden namelijk minder vervuild bij biologische productie dan bij niet biologische productie.

Kies biologisch

Nu je alles weet wat belangrijk is bij biologisch fruit ben je vast overtuigd. Kies daarom voortaan voor biologisch fruit!